Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Presentation av boken “Prärievargen i Mexico City” av Ulrika Hembjer

september 23 @ 16:30 - 17:30

Gratis

Välkomna till presentation av boken “Prärievargen i Mexico City”

av Ulrika Hembjer, i samtal med Ingrid Altamirano.

23 september 16:30-17:30
Hovsalen, Stadsarkiv
Bergsgatan 20, Malmö.

Prärievargen i Mexico City är ett personligt reportage om stadsomvandling i världsmetropolen Mexico City, grundad av aztekerna 1325 och en av vår tids största städer. Tillsammans med ett rikt bildmaterial från 1970-talet och framåt får vi möta människor och berättelser om livet i den myllrande megastaden, både i dess periferi och i dess historiska centrum.

Ulrika Hembjer (f. 1956) är konstnär och journalist och har länge följt utvecklingen i Mexico City. Hon bodde som ung student i den beryktade kåkstaden Nezahualcóyotl – ”Den fastan­de prärievargen”, och studerade på konstakademin i Mexico Citys centrum. Sedan 2002 har hon sökt upp människor och platser igen. Här berättas historien om hur slumområdet gått från misär till fungerande stad tack vare invånar­nas uppfinningsrikedom och hårda arbete.

Gentrifiering är ett globalt feno­men. Vi får möta fattiga hyresgäster i Mexico Citys centrum som riskerar att drivas bort när investerare och myndigheter vill rusta upp de nedgångna historiska kvarteren. Genom sitt engagemang har männi­skor i de urbana rörelserna drivit på utvecklingen av staden och stärkt demokratin. Dragkampen om Mexico Citys historiska kvarter och vilka som ska få utforma staden är en högaktuell fråga.

>> Facebook event

I samarbete med Malmö Stadsarkiv.

Efter bokpresentation är ni välkomna på vernissage av utställningen “I skuggan av metropolen – en berättelse av Mexico City”, där ett urval av Ulrikas bilderna visas på Galleri FishTank i Panora.

Detaljer

Datum:
september 23
Tid:
16:30 - 17:30
Pris:
Gratis
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/359054206310568

Plats

Malmö Stadsarkivet
Bergsgatan 20
Malmö, 21422 Sverige
+ Google Map
Telefon:
040-10 53 00
Webbplats:
https://malmo.se/Uppleva-och-gora/Arkitektur-och-kulturarv/Malmo-Stadsarkiv.html

Arrangörer

Imágenes del Sur
Latinamerika i fokus
Malmö Stadsarkiv