Skolbio 2019

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

MALMÖ Måndag 14 oktober – 09.00-11.00
Minnesdag för Amerikas kolonisering

Mala junta / Dåligt sällskap

Spelfilm. Regi: Claudia Huaiquimilla. Chile 2016. Tal: spanska och mapudungun, engelsk undertext. Längd: 84 min.

Filmen utspelar sig i San José de la Mariquina i Los Rios regionen och handlar om två ungdomar. Tano är från Santiago och har ett kriminellt förflutet. Cheo är en blyg kille som lider av att bli mobbad i skolan på grund av sitt mapuche ursprung. Killarna utvecklar en oväntad och ömsesidig relation av förtroende, där de hittar sig själva. En historia av vänskap i skuggan av Mapuchefolkets kamp för sina rättigheter.

 

 

MALMÖ Tisdag 22 oktober kl 09.00 – 11.15 Panora
LUND Tisdag 5 november kl 09.30 – 11.30 Kino

Virus tropical

Animerad film. Regi: Santiago Caicedo. Colombia, Ecuador, 2017. Tal: Spanska, svensk undertext. Längd: 97 min.
Från AK 7 – Gymnasiet

Virus Tropical är en stilsäker och feministisk coming-of-age-berättelse, och bygger på Paola “Powerpaola” Gavirias serieroman med samma namn. Paola föds in i en dysfunktionell familj i Quito, Ecuador. Pappan är präst, mamman är medium och hennes två storasystrar går sina egna vägar och lever inte upp till föräldrarnas förväntningar. När Paolas pappa helt plötsligt lämnar familjen och flyttar till Colombia slits tillvaron upp och kaos flyttar in. Paola mognar mitt i detta kaos och tar allt det har att erbjuda, samtidigt som hon måste slåss mot fördomar och kämpa för sin självständighet om och om igen.

FILMHANDLEDNING:
https://www.filminstitutet.se/globalassets/2.-fa-kunskap-om-film/filmpedagogik/filmhandledningar/filmhandledningar-pdfer/virus-tropical.pdf

Filmen Virus Tropical är en film som kan användas som undervisningsmaterial i samhällskunskap men även i spansk undervisning.

MALMÖ Onsdag 23 oktober kl 09.00 – 11.30
LUND Torsdag 7 november kl 09.30 – 11.15

Los días de la ballena / Valarnas tid

Regi: Catalina Arroyave Restrepo. Spelfilm. Colombia 2019. Språk: spanska. Engelsk undertext. Längd: 80 min.
Från AK 9 – Gymnasiet

Cristina och Simón, två entusiastiska och trotsiga graffitimålare går omkring på Medellins gator och gör om väggar till tavlor. Men kärleken och passionen som förenar dem leder även till en konfrontation med ett farligt kriminellt gäng. Det som börjar som en lek kommer snart att förändra deras liv.

Indledning och eftersamtal: Eva Sandström / Andrés Díaz García

Filmen Los días de la ballena / Valarnas dagar är en film som kan användas som undervisningsmaterial i samhällskunskap men även i spansk undervisning.

OBS!!!!
Platser reserveras i Malmö via Kulturkartan (http://kulturkartan.malmo.se/)
I Lund reserveras på skolbio@lund.se

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Posted

in

,

by

Tags: